Om Villa Elverhøy

Selskapslokaler i Hølen

Her kan du lese mer om den historiske eiendommen i Hølen.

 

Vårt selskapslokale gir en egen atmosfære og setter en fin ramme rundt arrangementet uansett anledning!

Historien om Villa Elverhøy

Villa Elverhøy ble bygget i 1914 for selskapet Essvik & Granvik og ble tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg, også kjent for å ha tegnet eiendommene Skaugum, Oslo Rådhus, Dombaas Turisthotell, mfl.

Etter at Essvik & Granvik flyttet ut av Elverhøy bodde disponent Henriksen der sammen med sin kone Lilly Egeberg Henriksen. Hun var maler, og hadde ofte besøk på Villa Elverhøy av sine kunstnervenninner Charlotte Wankel og Ragnhild Keyser, som begge var foregangspersoner for kubismen i Norge. Disponenten var Hølens siste lovlig valgte ordfører, inntil han ble avsatt av nazistene i 1941. Han var kjent for å være noe eksentrisk, og spaserte omkring i Hølen med tropehjelm og hvit tropedress som han hadde med seg fra sin tid i Algerie. Henriksen var medgrunnlegger for Hølen Idrettsklubb.

Da Hølen ble innlemmet i Vestby kommune ble det bestemt at pengene stedet hadde avsatt i fond ikke skulle tilfalle kommunekassen. I stedet ble Hølen Reservefond opprettet, og pengene ble satt på bok inntil man fant ut hva man skulle gjøre med dem. Etter at man hadde kjøpt opp Hølens Elektricitetsværk, ble det bestemt at resten skulle brukes til å kjøpe Villa Elverhøy etter disponent Henriksens død. I 1954 stod bygningen klar, ominnredet til samfunnshus.

 

Det var i en del år barnehage og seksårsklubb i bygningen. I 2002 flyttet Hølen Ungdomsklubb inn i kjelleren etter å ha pusset opp lokalet.

I dag fremstår Villa Elverhøy som totalrehabilitert. Foreningen Villa Elverhøy har overtatt driften som inkluderer utleie til private arrangement som: Bryllup, Konfirmasjon, Bursdag, Julebord, Jubileer, Konferanse, Møte, Dåp /navnedag, Minnestund / begravelse.

Varselklokken fra den gamle brannstasjonen i Bruerveien ved torget har blitt bevart, og henger i et tårn utenfor Elverhøy.

Ved siden av eiendommen ligger tennisbanen i Hølen.

Hølen

Tekst hentet fra Wikipedia, les mer

BRYLLUP – JUBILEUM – SELSKAP – MINNESTUND – MØTER – I HERSKAPELIGE OG LANDLIGE OMGIVELSER

Villa Elverhøy drives i dag som møte- og selskapslokaler. Ærverdig villa i landlige, men sentrale omgivelser, med herregårdspreg og store rom, gjør at selskapslokalene er etterspurt til bryllup, jubileer og andre arrangementer. Flott uteområde, velutrustet kjøkken med pene serviser til 80 personer, gjør det lett å arrangere selskaper her på Villa Elverhøy. Velkommen til oss!

KAPASITET

Maks 80 personer.

VASK

Er inkludert i prisen (gulv og toaletter)

Villa Elverhøy – Et klassisk og romslig selskapslokale

Villa Elverhøy er et klassisk og romslig selskapslokale som ligger i Hølen. Den ærverdige og historiske villaen er meget velegnet til det meste av selskapelighet og fest. Enten det er til bryllup, barnedåp, navnefest, konfirmasjon, jubileum, minnestund, bursdager, møter eller firmafest.

Ved leie av Villa Elverhøy står du som leietaker fritt til å benytte egen matleverandør, og drikkevarer kan medbringes. Det funksjonelle kjøkkenet gjør serveringen lettvint og grei.

Share This